Първоначално публикувано от capri
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно задно окачване на 147
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеЧовекът си има тема и ти каза да пишеш там за части и труд!sigpic
Alfa Romeo GTV 2.0tw
Alfa Romeo 147 1.6tw
Comment
-
[QUOTE=capri;440200]Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега това е теглителната щанга (trailing rod)
Със сигурност ли така се казва?
Това на БГ а и по магазините му се вика дясна надлъжна щангаHyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
Honda PCX150 - 15 - The Cheapest
Comment
-
[QUOTE=Kamen666;440242]Първоначално публикувано от capri Покажи съобщение
Ами не...
Това на БГ а и по магазините му се вика дясна надлъжна щангаНо щом Вие казвате, че така е получило популярност нямам нищо против.
П.П. Най-много съм се чудил на сегмент... формата на уплътнителните пръстени няма нищо общо с формата на кръгов сегмент!
Comment
-
[QUOTE=fade;440305]Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщениеСъгласен съм колега! Но пък по българските магазини "викат" сегменти, делко, феродо и т.н. но... това разбира се не означава, че това са правилните наименования.Но щом Вие казвате, че така е получило популярност нямам нищо против.
П.П. Най-много съм се чудил на сегмент... формата на уплътнителните пръстени няма нищо общо с формата на кръгов сегмент!
100% съм сигурен че ако отидеш някъде и кажеш че ти трябва теглителна щанга ще те гледат като теле...
Мисля дори и че trailing неозначава тегля,теглителна...,още повече че тази щанга нищо не тегли
Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
Comment
-
[quote=Kamen666;440242]Първоначално публикувано от capri Покажи съобщение
Ами не...
Това на БГ а и по магазините му се вика дясна надлъжна щанга
P.S. А при тебе за нея имали тампони към шенкела,мерси!sigpic
Alfa Romeo GTV 2.0tw
Alfa Romeo 147 1.6tw
Comment
-
Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
ами не съм ги измислил аз тези наименования
100% съм сигурен че ако отидеш някъде и кажеш че ти трябва теглителна щанга ще те гледат като теле...
Мисля дори и че trailing неозначава тегля,теглителна...,още повече че тази щанга нищо не тегли
Само че този прът в мултилинк окачванията за съжаление се казва така Това наименование също не съм го измислил аз. А отнонсно етимологията на думата trailing от trail [eng] - влача, следвам и ... може да се провери. От нея идва и trailer предполагам знаете какво означава. Може би неправилно съм употребил "теглителна" но по добре ми звучеше просто. Извинявам се ако съм объркал някого, но обичам да назовавам нещата с правилните им наименования и да отстоявам тезите си. Надявам се да не съм ви засегнал. Ако има нещо подобно не е било нарочно!
П.П.
Лично аз като отида в магазина казвам направо номера на часта както е даден в еPer и пак са ставали грешки и то не веднъж. Незнам защо става така ... може би съм карък!
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеКолега аз абсолютно не оспорвам какво наименование сте му дали по магазините!
Само че този прът в мултилинк окачванията за съжаление се казва така Това наименование също не съм го измислил аз. А отнонсно етимологията на думата trailing от trail [eng] - влача, следвам и ... може да се провери. От нея идва и trailer предполагам знаете какво означава. Може би неправилно съм употребил "теглителна" но по добре ми звучеше просто. Извинявам се ако съм объркал някого, но обичам да назовавам нещата с правилните им наименования и да отстоявам тезите си. Надявам се да не съм ви засегнал. Ако има нещо подобно не е било нарочно!
П.П.
Лично аз като отида в магазина казвам направо номера на часта както е даден в еPer и пак са ставали грешки и то не веднъж. Незнам защо става така ... може би съм карък!sigpic
Alfa Romeo GTV 2.0tw
Alfa Romeo 147 1.6tw
Comment
-
Важното е,че колегата capri разбра за какво става въпросHyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
Comment
-
Тая щанга държи цялата гума да не оди напред назад, имах неблагоразумието да сваля и продам две от тях преди да избутам колата до мястото където ще се разглобява, след това нямаше мърдане, гумите опират във калниците.....
Иначе е лесна за смяна, има няма 5-10 минути след като си легнал отдолу и се сваля, това в зависимост колко са ръждясали болтовете и.......
Иначе ще ми е безкрайно интересно как ще се държи колата ако в края го няма този тампон, който реално прави най - много 1-2 мм ход, а е някаква твърда връзка......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment